У прилог уласка Хрватске у ЕУ, од Јасеновца до Олује (1941.-1995.)
Слике логора и геноцида над Србима у Хрватској од 1941. до 1945.
Историјска истина o Војводини
Идеја српског војводства у Хабзбуршкој царевини потиче још из 17. века, када је 1690. године цар Леополд I обећао Србима да ће имати војводу, што значи да ће имати и војводину.
Чији је Дубровник
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (03.02.2006.)
Тема: "Новинарство -злоупотреба професије"
Гости: Рада Ђокић-Стојадиновић (новинар), Вјеко Радовић...
Емисија: "Zeitgeist", ТВ Јесењин (15.03.2008.)
Тема: "Новинарством против Срба - интервју са Милијаном Балетић"
Гост: Милијана Балетић(новинар)...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (10.02.2006.)
Тема: "Социопатологија српског друштва - како се разболео народ"
Гости: проф. др Милан Брдар (филозоф - социолог), Никола Кусовац...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (07.10.2005.)
Тема: "ЕУ - Опроштени геноцид Хрватској над Србима"
Гости: Слободан Јарчевић (Влада Републике Српске Крајине у...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (02.12.2005.)
Тема: "КиМ - западна употреба ислама против Европе"
Гости: Његово преосвештенство Епископ бачки г. др Иринеј и проф. др...
МАПЕ "Стварање и распад Југославије (1914. - 1990.)"
Аутор: Милијана Балетић......
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (28.10.2005.)
Тема: "Страдање СПЦ и Срба у Црној Гори - од Анте Павелића до Мила Ђукановића"...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (08.03.2005.)
Тема: "Судбина протераних Срба из Хрватске - довршени геноцид"
Гости: Рајко Лежаић (председник Скупштине РСК у прогонству)...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (21.06.2005.)
Тема: "Снимци злочина над Србима - Зашто су награђени сви који прикривају овај злочин"...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (05.04.2005.)
Тема: "Страдање Срба у Сарајеву - гробнице на три спрата"
Гости: Радован Пејић (шеф радног тима МУП РС за ратне злочине)...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (02.11.2004.)
Тема: "Нови светски поредак, право или сила"
Гост: проф. др Смиља Аврамов - експерт за међународно јавно право и...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (16.11.2004)
Тема: "Срби, вера и политика"
Гост: митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић...
Емисија: "Очи у очи са...", ТВ Мост (30.03.2004)
Тема: "Ко су Шиптари и шта се са њима хоће"
Гост: др Славенко Терзић...
(А)ЛУДИРАЊА
КОНТРОЛИСАНА ЉУБАВ И УТОЧИШТА
То што ме у новинама мало има па мало нема, а у последње време, како чујем, нема, није разлог што не бих имала шта да вам напишем, него ми је подвучено да ту необуздану љубав коју осећам према „моме председнику“, контролишем и да га заобиђем, јер толику љубав „мој председник“ не подноси, а љубав као љубав, ако може да се контролише и није нека, па ја пошто не могу да је контролишем, саопштено ми је, кад не могу, да вам се и не јављам!
Писана 10.03.2011.„Српске новине“ (Црна Гора) НИЈЕ ОБЈАВЉЕНА
ЈАКИ И НЕЈАКИ
Како су нас само „наши пријатељи“ хвалили за „Тадић-Ештонкину“ Резолуцију о Косову! То вам је она када је „мој председник“ „превеслао“ Русе који се петљају, поред њега жива, да чувају територију Србије као да је њихова Богородица Љевишка, Архангели, Пећка Патријаршија, Високи Дечани, Грачаница, Газиместан,...(!?), ма „мој председник“ ће све то Шиптарима да поклони, а не као Мило само Румију и то очишћену од цркве Свете Тројице!
Писана 27.01.2011.за„Српске новине“ (Црна Гора) НИЈЕ ОБЈАВЉЕНА
ДЕМО(н)КРАТСКИ БИЗНИС
Оно што ја знам, трећи је пут да се изнова обавештавамо о трговини српским органима и о овом монструозном бизнису са којим је у ратовима деведесети прво кренула Хрватска, а завршили Шиптари на КиМ и Албаније! Када сам са ратишта у Хрватској и Босни, као ратни репортер извештавала да Србе киднапују, убијају и распродају њихове органе, такозвани демократски и опозициони медији у Београду, проглашавали су мене монструмом и ратним хушкачем!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 30.12.2010.
ОПЕЛО
ХРТ нас је извијестио да је „Србијански предсједник Борис Тадић, данас први пут, овдје на Пантовшћаку, изравно признао постојање логора у Србији у којима су мућени затоћени Хрвати“! Браааво! Тако се то ради! Шта има Хрватска да буде боља од нас!? Она је имала логора од Јасеновца до Лоре, броја им се не зна, сад они да имају, а Србија да нема - има да има и ако нема! Тако да смо сада, захваљујући „мом председнику“, барем са логорима фифти-фифти!?
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 02.12.2010.
КЛЕЧАЊЕ
И амбасадор хрватске у Београду, Купрешко, задовољан: „нећу пропустити овај хисторијски тренутак да присуствујем извињењу србијанског предсједника Тадића у симболу страдања хрватског народа - Вуковару“! И ја мислим да је историјски! То што историја уме да избаци на површину, само може у историји и да се плати! Ми смо „избацили“, сад мирно гледамо! Мада, нисам баш сигурна да историја опрашта „гледање“!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 18.11.2010.
ПОСТУПИ ПО НАРЕЂЕЊУ
„Мога председника“ не могу затећи неспремна! Он тачно зна кад да ћути, а кад да „загрми“! За то ни „а“, није рекао на изјаву Меркелице, која је потресла, не само Европу, него цео свет, ко је умео да је чује: „Морамо рећи мултикултуралност није успела! Они који не знају немачки, нису добродошли“! Опааа! Колико их ми у Србији имамо који, ем не знају, ем неће да науче српски - и!?
Писана за„Српске новине“ (Црна Гора) 04.11.2010. НИЈЕ ОБЈАВЉЕНА
АЛИБИ
Од кад нас је угазила „петооктобарска демократија“, док нас нису „угазили“ због геј параде десетога октобра, као да нам пети није ни додио! Десетога октобра смо дошли до највећег петооктобарског достигнућа - доста се за образ крв лила, задњица има да нам буде на првом месту!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 21.10.2010.
ПАРАДОМ ПОНОСА У ЕУ
На демократски препород, јако смо поносни, за то и ударамо печат овоме слављу „парадом“, не макар каквом, већ „поноса“! Заставе боја дуге виориће београдским улицама: Цара Душана, Цара Лазара, Обилићевом, Карађорђевом, Генерал Мишићевом, и осталима, како би смо утабали, преко тих ретроградних путева српске историје, нови еуропејски, „који нема алтернативе“! Од димних застава које су обасјале Београд кад смо Скупштину запалили, до ових „дугиних боја“, превалили смо успешних десет година!? Сад, и ми обични смртници, назиремо стазе којима нас, након „покојника“ води „мој председник“!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 07.10.2010.
БРАК
„Мој председник“ се, за почетак, ротасиљао Косова, но због скромности ћути, али му се за то пријатељи истрче! Тако нам је, поводом овога патриотског чина, муштулук уватио Штефан Филе: „Србија је пристала да стриктну резолуцију замени „разводњеним“ текстом у коме се позива на дијалог са Косовом, а не доводи у питање проглашење независности своје бивше покрајине“!?
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 23.09.2010.
ЗАДОВОЉАВАЊЕ
Имао је Гвидо и „шаргарепицу“ за нас, обећавајући нам, под наведеним условима, „широку европску перспективу...“!? Ја се једино у Бога и у његову шефицу Ангелу Меркел надам, која је недавно јасно рекла: „После приступања Хрватске ЕУ, неће више бити нових придруживања“!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 09.09.2010.
(А)ЛУДИРАЊА
Пише Милијана Балетић
Субота, 22. децембар 2018.
ВЕЛИКА АЛБАНИЈА У ДАНАЈСКОМ ПИСМУ
ГОВОР ИЗ „ДУБИНЕ“
Јављам вам се из Србије - не знам одакле да почнем да вам се жалим! Да не околишим - ми смо вам у г...... до ушију! Ви одма' помислите ко зна шта - ја на „госте“ мислим! Нема више ни једне организације, канцеларије, и, да извините, „органа“, „наших међународних пријатеља“ а да нам га није инсталирао у Србијици!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 26.08.2010.
МИШЉЕЊЕ
Чим је пало „мишљење“ овог, надасве „суда правде“, почели су да звоне телефони „моме председнику“ од „наших пријатеља“!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 12.08.2010.
ГРМЉАВИНА ПОД ЗЕМЉОМ
„Мој председник“ слетео у Подгорицу код „мог председника“! Није ово оно, „мој до мојега“, ово је нешто друго! Не могу вам објашњавати како то да су обојица „моји“! Једноставно, или имате, или немате среће! Ја имам! Сви у почасном шпалиру, сем Ранка!
„Српске новине“ (Црна Гора) објављено 15.07.2010.
ИСТОРИЈА ХРВАТСКИХ „ЗАЧИНА“ ЗА СРБЕ
Хрвати признали „угњетено“ Косово и то тек сад, а још су у Прогласу 1932. зацртали; „Дужност је комуниста у Хрватској и у осталим угњетеним крајевима да организују масе у моћне акције са усташким покретом,...против српског угњетавања“! Пљунути садашњи „новоријек“ у Србији и ван ње: „...Срби су окупатори, Срби врше етничко чишћење, Срби се морају денацификовати, Срби су геноцидни, Срби су агресори, Срби су криви за бомбардовање НАТО, Срби...“
„Правда“, 26.03.2008.
ЈОШ ЈЕДНА ГОДИШЊИЦА У СРБА
Нико тако као наши добротвори са Запада не пази на сваки датум важан Србима! И „седамнаести марта“ је и наш и њихов, мада више њихов! Сва нам је историја проткана њиховим делима! Како би лакше упамтили, вазда су волели да нас на Божић покољу, на Видовдан обезглаве, на Васкрс разапну...! Знају они да ни „седамнаести март“ не би био то што је да му се континуитет прекине...
„Правда“, 20.03.2008.
ИЗБОРНИ ОРГАЗАМ
Опет избори! На једној страни групишу се еуропејци, на другој ови ретроградни Срби, са све Косовом и Метохијом! Млади се узјогунили, окрећу леђа мојим еуропејцима! Да се и ја определим! Нема ту шта да се чека - фуј ти Срби! Срби су мрак! Срби су опасност! Срби вуку назад, и то не назад до прекјуче - до Косовске битке вуку! Вуку они и до распела Исуса Христоса, кад се заинате, а заинатили се...
„Правда“, 12.03.2008.
СПРЕГА СРПСКИХ ПРИЈАТЕЉА
И Питер Фејт, овај што је са еуропејском мисијом пао с неба на Косово, исто наш велики пријатељ, код мене има огромни плус! Имамо ми доста заједнички проживљеног живота са многих месте (то је онај мој „ратнохушкачки стаж“)! Није само Фејт, много доброга из његове земље нам је пало, од оног холандског батаљона у Сребреници и Насера Орића, до Шевенингена и Хага...
„Правда“, 05.03.2008.
КОСОВО ПОД ТАДИЋЕМ
Јесте ли чули Кондолизицу Рајс шефа дипломатије из земље „драгог Буша“: „кад је била 1389. Срби морају то да забораве и да се окрену евроатланској будућности“, а студенти у Косовској Митровици, поред Кондолизицине слике и заставе ЕУ, спалили и слику „мога председника“...
„Правда“, 27.02.2008.
КОСОВСКА ГЕНЕЗА
Кад је себе била 1928. и четврти конгрес КПЈ у Дрездену!... Онда је дошао вас идејни тата Тито! Онда је 1999. ваш симбол демократије и „петог октобра“, Ђинђић, завапио НАТО-у: „Ако наставите жестоко са бомбардовањем још две недеље, режим у Србији мора пасти“! Послушали су га! Онда сте дошли ви, или демократија, свеједно! Онда сте запалили нашу Скупштину, и државну ТВ! Онда сте са моткама и чарапама на глави, и „Земуном“, упали у државу! Онда су ваши пријатељи „одвојили“ Косово - да нас не оптерећује на европском путу...
„Правда“, 20.02.2008.
СЛОВЕНАЧКО-ШИПТАРСКА ОСОВИНА
„Србија је грдно погрешила што је Словенију, након што је прогласила независност '91., признала тек након 8 година! Ту грешку не би смела, због мира у региону и добросуседских односа, да понови са Косовом“! Не трепнувши, држи нам Кацин слово, и то у сред Београда...
„Правда“, 13.02.2008.
ЕУРОПСКА ЛОБОТОМИЈА
Мени је доста вас који ништа друго не знате осим да прашињарите по библиотекама и читате књиге! Што се не угледате на ове освешћене! Они су наша будућност! Ви сте људи с грешком! За вас је једини лек лоботомија! Извадит вам део мозга, и да лакне и вама и нама...
„Правда“, 06.02.2008.
СЛОВЕНАЧКА ДОСЛЕДНОСТ
„Драги Буш“ на тајном састанку, са све Словенцима, договорио се како да Косово и Метохија постане независно! Са Словенијом нам је почело, са Словенијом има да нам се и заврши! Круг се мора затворити! Ред мора да се зна! Холмец један - Холмец два...
„Правда“, 31.01.2008.
СРПСКА ИЗБОРНА БАЈКА
Обожавам ове предизборне кампање! Нико тако не уме, као „мој председник“, да обећава! То што од оних прошлих обећања ништа није испунио, све сам му опростила кад сам га чула како ми сад опет исто то обећава, и још понешто приде! Ај' ти, ко би народ умео тако на исту фору двапут учинити срећним...
„Правда“, 23.01.2008.
ГУЗЕНбауер ДИПЛОМАТИЈА
Каже нама, (опростите мораћу навести господиново име) ГУЗЕНбауер, како ће Аустрија, чији је он канцелар, прва признати државу Косово! Браааво! Има код нас једна пословица која каже; да се врата несмеју затварати првим делом Вашег презимена, госн! Није васпитано...
„Правда“, 09.01.2008.
СРЕЋАН БЛАГДАН, ПРЕДСЕДНИЧЕ
Када је „мој председник“, пре неки дан у Новом Саду, одпочео предизборну кампању, ужитку ми краја није било! „Мој председник“, како и доликује, централно место! Десно Додик! Лево Балашевић! Ако ни због чега, оно због овога, знам за кога ћу гласати! Одмах сам се определила...
„Правда“, 26.12.2007.
АМЕРИЧКИ МАЛИ
Како ме је само, пре неки дан, гануо онај амерички мали из Француске! Малешан ал' има „петљу“! Још док је био полицајац у Француској му, он се показао са оним „ватрогасним акцијама“ по запаљеном Паризу! Тако то он ради у својој кући, али за то у нашој, нека што не гаси, но паде с ногу распирујући...
„Правда“, 19.12.2007.
ЈУНАК НА ЧЕЛУ СРПСТВА
Од када је Алија '92. „жртвовао мир за Босну“, такве кризе у тој „срећној“ земљи није било! Ускомешала се Еуропа и њени амерички пријатељи! Лете авиони, сви пут Еуропе! Одржавају се састанци - јавни, тајни...! Општи хаос! Неовисни аналитичари, преко неовисних медија, слуте деведесете...
„Правда“, 14.12.2007.
ТЕШКА НЕДЕЉА ЗА ДЕМОКРАТЕ
И ова недеља, брате, тешка и тужна изнад свега! У Русији победио Путин, а Карла дел Понте се опрашта од Београда! Јес да је овај опроштај обележила туга, али не би била ни примаћ толико да ми Путин, онаквом победом, не насекира грађане и грађанке - како западне тако и домаће! Да је макар једва, лакше би „грађани“ поднели, но двотрећински! Тееежак ударац за демонкратију! Јељцин је био мила мајка...
„Правда“, 05.12.2007.
НОВИ ШИПТАРИ И СТАРИ СРБИ
Пали ме ова борба за ново! Оћу да будем модерна! Мирослављево јеванђеље, Номоканон Св. Саве са све Савом заједно, и царем Душаном и његовијем Закоником - то су бре најобичније превазиђене шкработине!Ако не може ново, молим да се препакује! Нови народи, нове идеје, нове државе, нови језик, нове вере - ништа старије од сто година! Е, једино су окупатори стари...
„Правда“, 28.11.2007.
ВУКОВАРСКА СУЋУТ
Сву вам причу знам, и oпет ме сваки пут изненадите маштом и глумом! Драматургија вам је на завидној висини, мада препуна отужне и јефтине патетике! Како сте само озбиљно схватили улогу у хисторијској представи!? Ма Гебелс је, бре, мала маца за вас...
„Правда“, 21.11.2007.
ЗВАНИЧНИ И НЕЗВАНИЧНИ ГАУЛАЈТЕРИ
Кад мало боље размислим, мени се та реадмисија, у неку руку, и свиђа! Ја би' њу по принципу реципроцитета! Нека нам врате наше, али и они нека већ једном сјашу! Припакују се и уз Божју помоћ, кући, па да и ми једном душом данемо, а онда ћемо видет што ћемо! Мада, колико је легло пара на збуњивање, тешко би ово ишло!
„Правда“, 07.11.2007.
ДЕМОКРАТИЈА ПО ГЛАВИ СРБИНА У ЦРНОЈ
И добро је што више ништа што је српско у Црној нема! Замисли, не дај Боже, да Црна Гора сад роди Његоша, а то само Срби могу, о јаду би се од ње забавио! Лако је њему било онда да иде на истрагу потурица (тако су се некад звали Бошњаци), виђела бих га ја што би чинио са оволико „потурица“ данас! Чу колико – све оно што није Србин то је оно друго – лише Шиптара!
„Правда“ 24.10.2007.
РЕВОЛУЦИОНАРНЕ РАБОТЕ
То што нама западни „пријатељи“ организују „мезетлук“ у Новом Пазару, и прете да ће то постати традиција, не значи да ми у прављењу ове традиције немамо својих прегалаца! Колико је само добротвор Ђинђић дао себе (нас- то се подразумева), да муслимане из Србије преко Зукорлића, Алије и босанског реиса Церића, везује за Сарајево и то са све територијом на којој у Србији живе....
„Правда“ 17.10.2007.
ДВЕ МАРИЦЕ ЗА „СРПСКЕ ФАШИСТЕ“
Сви нацизми, фашизми и усташтва, лака су прехлада при овоме који Срби „гаје“! То што су „српски фашисти“ сви стали у две марице, не говори ништа, има да ћутите и „растете“ до „потребне“ величине! Како ћете расти(?) - има ко ће о томе, ви сте урадили доста – има вас! Сад ће вас „заливати“ камере неовисних медија...
„Правда“ 10.10.2007.
ШИПТАРИ, ОД СРБИЈЕ ДО ЊУЈОРКА
Сама чињеница да на КиМ има 1.996 топонима Српске духовне баштине од чега 1.352 црквена здања, 115 манастира, 96 тврђава, 14 двораца Српске властеле, испосница, гробаља,..., говори да Срби немају мере! Што је најгоре, ово није ни коначан списак! Зар би ико други нормалан све то и толико градио и на муке ставља шиптарске рушитеље до Срба - не би!
„Правда“ 03.10.2007.
ПРОТЕРАНИ СРБИ У РТС-овом РАЈУ
Повратак на своја вековна огњишта, господо незадовољни Срби, ви сте остварили у „Повратку“ који вам редовно РТС емитује!? Ни мајка вас рођена тако дочекивала није као наша пријатељска Хрватска у „повратцима“ РТС-а, и то из недеље у недељу! Колико вас је РТС вратио на своја имања, ја не знам има ли вас више уопште међу протеранима у Србији!?
„Правда“ 26.09.2007.
„НАПАЉЕНИ“ НАТО и СРБИЈА НА КОЛЕНИМА
Лакну ми кад чух, пре два дана, од нашег провереног пријатеља Схефера, да „НАТО не може себи дозволити тај луксуз да Србију остави ван Евроатланских интеграција“! Браааво – пријатељу! Шта ће нам живот ако нам ту није НАТО! Ви сте ми, уз ово демократа што се запатило код нас још од '45., једина нада! Да нам није вас, с њима заједно, што бисмо не знамо!
„Правда“ 19.09.2007.
ТРУЛЕЖ
Тако су Вук Драшковић и „мој председник“ Борис Тадић, овластили НАТО да се код нас осећа ка' код куће! Предали су му све наше друмове, пруге, воду, небо, да с њима руководи! Овластили га да развози, увози, превози шта хоће, кога хоће и колико хоће и успут да маше својим заставама! Могу и да силују, туку, краду, руше, убијају - нико их ни мрко погледат не сме! И треба! За сва та дела које је НАТО за нас учинио, морали смо се некако захвалит!
„Правда“ 12.09.2007.
СРЕЋНО ОЖЕЊЕНИ ВЛАДИКА
Јес да му је по' свијета помагало али, ај' ти, удари Мило границе! И сад кад чојек, ловором окићен, треба да ужива - васкрсну црква! Оће владике да машу и диме тамјаном по еколошкој држави(!?) - никад почивала! Не би Мило био Мило да нема решење и за дим из кандила, с којим ће, у његовој држави, махат само његов владика Мираш Дедејић- један фини, срећно ожењен, породичан чојек...!?
„Правда“ 05.09.2007.
СЛОВЕНАЧКО-СРПСКА ЉУБАВ
„СРБЕ НА ВРБЕ“ словеначка је парола још од 27. јула 1914. и то није све – врхунац је судбина њеног творца Марка Натлачена, који је, уз благослов тадашњих српских власти, постао бан Дравске бановине у Краљевини Југославији!
„Правда“ 29.08.2007.
АМЕРИКА И СРПСКИ СНОВИ
Давно је Америка ставила задњу „звездицу“ на застави, још 1867. кад је Аљаску купила од Русије, (наравно, Путин још није био рођен) мада не за неке паре, али купила! Е, од нас се не купује - нисмо ми Русија!
„Правда“ 22.08.2007.
АГИМ ЧЕКУ МЕЂУ ЦРНОГОРЦЕ
Агим Чеку по други пут међу Црногорце и то у кратком времену! Међу Србе није! Да су се они питали и не би, али у Црној данас, нити ко Србе што пита, нити се они што питају! А и што би! Доста су се вала и питали! Хиљаду година најмање -мало ли је?! Не могу довијек! Одрадили су! Направили су Црну Гору и чували је све до недавно, е нека сад и они почину, или нека нестану – од воље им!
„Правда“ 15.08.2007.
СЛАВЉЕ И ИЗВИЊЕЊЕ
Книн – шљашти позорница, блистају водитељи, ори се песма – светско весеље! Славе „сусједи“ „обрамбени рат“!? Знам да вам се извинио „мој председник“, не знам да ли вам је ЧЕСТИТАО славље! Не би ваљало да није – континуитет се не прекида! И ви поштујете континуитет, макар када је ГЕНОЦИД у питању!
„Правда“ 08.08.2007.
МИ НА ПЛАЖУ, ОНИ У АКЦИЈУ
„Пријатељи“ Американци потегли шест милиона долара у џеп „нашој власти“, и то за „само“ два српска генерала! То му га, колико се ја разумем у математику, дође три милиона по глави генерала! Мало ли је! Што се генерала тиче, ту смо добро прошли, тако рећи, скоро без губитка - какав „Сартид“, он није ни примаћ, боље смо „утопили“ генерале! Генерали су нас поштено бранили, сад смо их солидно продали - могле би се ту згрнут добре паре.
„Правда“ 01.08.2007.
КЛЕЧАЊЕ, ЉУБАВ, И ЛЕКАРИ
Када се Мирослав Лајчак појавио прошле године у Црној Гори, пола се народа у њега беше заљубило! Све сам очекивала да ће се већ неко наћи да му од некуд из некаквих списа, или усменог предања, испотеже црногорско порекло!? Е сад колико су га Срби спремно дочекали у Босни, не знам, али без заљубљених ни овамо неће проћи! Страх ме да се ови заљубљени не поразбољевају, доста дуго клече не би ли у Европу, а доњи веш скинули до испод колена! Касније, кад он опосли и оде, џаба патња и „лекари“!
„Правда“ 25.07.2007.
ТО, КУМЕ!
Када сам 4. јула, на Дан државности Америке, видела транспарент изнад главе нашег великог добротвора и пријатеља Мајкла Полта, америчког нам амбасадора у Београду, на коме је било исписано: „125 година пријатељства између америчког и српског народа“, а доле, испод Полтових ногу, читави државни врх Србије стоји мирно, сва сам се нешто најежила – од среће ваљда!
„Правда“ 18.07.2007.
ОД ЋЕЛА ДО СРЕБРЕНИЦЕ И НАЗАД
Преко 5 хиљада Срба је нестало у Сарајеву! Сад и ја „ситничарим“! Ко' да је то сад нешто тих више од 5 хиљада побијених Срба у Сарајеву, па тамо их је било преко 150.000!? Ко зна где су сада, али су живи, а ја бих хтела и да су живи и да су у Сарајеву! Е не може – у Сарајеву су само мртви Срби!
„Правда“ 11.07.2007.
БУШ, ПУТИН И КОСОВО ЗА ВЕЧЕРУ
Док Путин и Буш “, на овом „неформалном“ викенду, трчкарају онако „слободно, затичу их фоторепортери кроз некакве шумице, ћарлија ветар кроз СЛОБОДНУ и ДЕМОКРАТСКУ Америку, забацују се удице – пецају се мале и велике „рибе“! Ја не трепћем!
„Правда“ 04.07.2007.
ЗАСЛУГЕ БОРИСА ТАДИЋА
Не би мене болело толико то што је Путин стављао Хрвате тамо где им је и место да „мој председник“ пре тога није клечао пред Хрватима и све што су тражили од њега признавао и прихватао и на себе и на нас! Ова клечања су бележиле хрватске камере у сред Београда, могу мислити нашта би све пристао да је то, не дај Боже, билу у Загребу и мимо камера! Да кренемо са оним што смо видели!
„Правда“ 27.06.2007.
ЗАСЛУЖНИ САРАДНИЦИ
Расим Љаић каже „ми можемо Карлу Дел Понте посматрати као нашега савезника...“!? ВАШЕГА, господине, ВАШЕГА – немооојте „нашега“ кумим вас Богом! Нема смисла да се ВИ убијате од посла, а сад као и ми заслужни, а ми ни лук јели ни лук мирисали па сад да „падне похвала“ на нас! Нека на ВАС ЗАСЛУЖНЕ „падне похвала“ и на потомство вам, господо, а не ми и наше потомство, незаслужено кроз историју ваше „заслуге“ да делимо!
„Правда“ 20.06.2007.
ОД ЕРОТИКЕ ДО ПОЛИТИКЕ
Баш сам се нешто разнежила над америчким председником, госн' Бушом млађим! Он је школски пример запостављене „работе“ у развоју (мислим на његово детиње доба)! Тачно се види да му је недостајало љубави! За све је крив његов му татко госн' Буш старији – уместо да је обрати пажњу на породицу, човек је гањао каријеру и сад страда, изузимајући Шиптаре, читава Планета!
„Правда“ 13.06.2007.
БЕОГРАД УБИЈА ЈОШ ЈЕДНОМ
Хрвати данас тврде да је Јасеновац био радни логор! И јесте – требало је све те несрећнике доводити, убијати, клати, закопавати, од неких правити сапун,...! Радни – него шта! У Доњој Градини на којој је, још увек, истражено само 116 хектара гробница, колико укупно мученика лежи под земљом, још нико до краја није испита?!
„Правда“ 06.06.2007.
И ПОСЛЕ ТИТА – ТИТО
Само кад је ова прошла недеља иза нас! Мислила сам да ми није добро! На свим екранима Тито! Маше с позорница, из аутомобила, возова, дворова - маше он, маше народ, а данашњи следбеници, другарице и другови новинари, позвали поштоваоце и обожаваоце, растрчали се по студију, „уста од ува до ува“, од среће и еуфорије и они машу!
„Правда“ 30.05.2007.
ОЛИМПИЈАДА У ПЉУВАЊУ
Пљувало се у даљ, у вис, у лево, у десно, у наоколо, у прошлост, у корен до иза Св. Саве (е, ту око корена победници су бриљирали)! „Квасили“ су друге, а Бога ми и себе, и на крају, онако „мокри“ до голе коже, док се све, низ тамо њих, цедило, ОДОЗГО се зачула „пиштаљка“, и проглашен је победник!
„Правда“ 23.05.2007.
ДЕНИС ЛАТИН И СРПСКИ НОВИНАРИ
Таман да Београд поентира, Загреб све упрска! Латин неће „београдску“ награду, још се зове „Зора“! А баш би легло – „Бљесак“ у зору, и „Зора“ у сред Загреба на дан „Бљеска“!
„Правда“ 09.05.2007.
КО ЈЕ ЦЕЗАР, А КО ЈЕ БРУТ
У овом „процесу века“ Ђинђићевим убицама и ја бих неколико питања: Ко је био газда „грађевине“ из које се снимало убиство?! Како се долази до „одабраних“ који су то забележили?! Ко је пребрисао тако „безначајан материјал“ са ТВ касете?! Кад смо већ код камера, ко је укључио ТВ камере, а искључио на згради оне за безбедност?! Ко је глув на „трећи метак“, а ко га је чуо,...?!
„Правда“ 30.04-02.05.2007.
МЛАДЕ ЦРКВЕ И МЛАДИ НАРОДИ
Главни јунак „хепенинга“ - „поглавар ЦПЦ“ Мираш Дедеић каже да „ Црне Горе нема без Црногораца! Црне Горе нема без ЦПЦ! Без ЦПЦ ви сте Срби у Црној Гори а Црна Гора српска држава“! Свакааа Ти част! Потпуно си у праву! Ове су ти ка' Његошеве! Поштено од Тебе што си река'! Е сад не знам је ли то из газдине или из Твоје главе?!
„Правда“ 25.04.2007.
ОТВОРЕНО ПИСМО ГОСН ЦОБЕЛУ
Кажете да Срба није било до почетка 20. века и да Косово и Метохија није било наше до 1912.!? Нешто Вам се помешало Госн! Албаније није било! Њу сте, први пут у историји, створили децембра 1912. на Конференцији амбасадора великих сила у Лондону! У другим, озбиљним државама, одмах би сте због овог „незнања“ госн. Цобел, попили деМАРШ из земље!
„Правда“,18.04.2007.
ХРВАТСКА СУВЕНИРНИЦА ЗЛОЧИНА
Кад би на свим стратиштима дизали сувенирнице, Хрвати би имали пуне руке посла. Много је тога, од Јасеновца до Лоре!
„Правда“ 03.04.2007.
Најџел Фериџ o ЕУ
Британски посланик у Европском парламенту Најџел Фериџ, без задршке и осећања инфериорности, на сваком месту износи свој став о ЕУ! Омиљена његова тема су и председник Европског савета Херман Ван Ромпеј и председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо и немачка канцеларка Ангела Меркел и евро, којега је сахрањивао више пута, и сва она „величанства“ Европске уније пред којима тако понизно клечи власт Србије!.